AEO certificaat

AEO-logoOCT heeft in 2009 het AEO certificaat (Authorized Economic Operator) van de douane behaald. Het AEO Certificaat is een certificaat dat door de Douane wordt afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. Om de status van Authorized Economic Operator te krijgen moeten een bedrijf aan een aantal veiligheidscriteria voldoen. Deze criteria zijn gebaseerd op het Communautair douanewetboek.

Sinds de introductie van het AEO-certificaat kent de douane twee goederenstromen: goederen van gecertificeerde bedrijven en goederen van niet-gecertificeerde bedrijven.

De voordelen die samenhangen met het AEO-certificaat zijn:

  • minder fysieke- en documentcontrole
  • voorrang bij controles
  • de houder van een certificaat kan vragen of een controle op een bepaalde plaats kan plaatsvinden

Door het AEO certificaat kunt u er dus vanuit gaan dat uw containers bij OCT veilig zijn en u kunt gebruik maken van de voordelen die vasthangen aan het AEO certificaat.

In combinatie met ons Entrepot C kunnen wij zo een veelvoud aan voordelen aanbieden op douanegebied.

Brabant Intermodal

In de toenemende vraag naar mobiliteit maakt OCT steeds de afweging wat de meest efficiënte vorm van vervoer is. Dit komt onder andere tot uitdrukking in het samenwerkingsverband Brabant Inter Modal, dat OCT is aangegaan met terminals van Waalwijk, Tilburg, Eindhoven en Veghel.

Lees meer...

Dienstverlening

In samenwerking met diverse vaste partners ontwikkelen we onze ­transport- en aanverwante diensten continu en vinden we maatoplossingen voor opdrachtgevers.

  
 

Lees meer...

AEO certificaat

OCT heeft in 2009 het AEO certificaat (Authorized Economic Operator) van de douane behaald. Het AEO Certificaat is een certificaat dat door de douane wordt afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. 
 

Lees meer...